3 Eylül 2019 Salı

8. Soğuksu Sahaf Günleri Başladı
Zonguldak ve çevresinde sahaf geleneğini sürdüren Zonguldak Sergi Odası; yıllanmış gazete, dergi, kitap, fotoğraf, kart, afiş, kaset ve DVD filmleri masa üstüne çıkarmaya devam ediyor.
Soğuksu Sahaf Günleri’nin Sekizincisi 1 Eylül 2019'da yeni eklenen yayınlarla başladı. İki ay sürecek etkinliğe İbrahim Akyürek'in "Bu Fotoğraflar Yayınlandı" başlıklı gazete fotoğraflarından oluşan (1993-2002) derlemesi eşlik ediyor. Etkinlik boyunca konuklar, futbol dünyasına eleştirel bakış getiren kitapları "Konumuz Futbol" rafında birarada görebilecek. Türkiye politik tarihinin tartışmalı isimlerinden Süleyman Demirel ile ilgili kitapların toplandığı bölüm ise ilgi çekmeye devam edecek.
Kentin en eski mahallesi Soğuksu'da bulunan Sergi Odası/Sahaf; araştırmacılar, okurlar ve meraklılar için ziyaret yeri olarak biliniyor. Bir dönemin öğrenci lideri ve 6 kitabın yazarı Harun Karadeniz'in anısına adanan Sahaf Günleri, pazar dışında saat 10.00-18.00 arası açık.
 
Harun Karadeniz Kimdir?
1942'de Giresun'da doğan Harun Karadeniz, 1962’de İTÜ İnşaat Fakültesine girdi. Öğrencilik yıllarında Öğrenci Derneği başkanlığı ve İTÜ Öğrenci Birliği başkanlığı yaptı. Birçok anti-emperyalist eylemin en ön saflarında, boykotlarda, okul işgallerinde kitlelere öncülük eden isimlerden biri oldu.
Harun Karadeniz, Amerikan Altıncı Filo'sunun Dolmabahçe önlerinde denize döküldüğü eylemlerde etkin rol oynadı. Karadeniz, Amerikan 6. filosunun İstanbul'a gelişlerinde lüks otelleri genelev olarak kullandığını belirterek, dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a bir de mektup yazmıştı.
12 mart askeri cuntasından sonra cezaevine atılan Harun Karadeniz, henüz 33 yaşındayken arkasında 6 tane kitap bırakarak hayata veda etti.
     www.67sergi.blogspot.com  
Pazar Dışında Hergün  
Terakki Mah. Mehmet Akif Sok. 12
Yazıcılar Yurdu Karşısı 
Soğuksu Zonguldak