21 Nisan 2019 Pazar

Sergi Odası 20 Yaşında

Sergi Odası 20 Yaşında!
19 yıldır Zonguldak’ta kültür-sanat ortamı sunan SergiOdası 1 Mayıs 2019’da 20 yaşına ulaşacak. 
Sergi Odası son bir yılda Sergi, Söyleşi, Toplantı, Seminer, Gezi ve Film Gösterilerinden oluşan toplam 80 etkinlik konuk etti. Dönem boyunca ‘Hayatımız Trafik’, ‘Soğuksu Sahaf Günleri’, ‘Zonguldak Kitapları Sergisi’, ‘Görsel Sanatlar Kitap Sergisi’, ‘24+12 Etkinlikleri’ başlıkları altında gelenekselleşen toplu çalışmalarını sürdürdü. Kültür ve Sanatın Masa Başı Toplantıları’nı başlattı. Son Dakika Film Gösterileri çağrısı ile iletişim araçlarının yardımıyla günlük programlar hazırladı.
4 Aralık Dünya Madenciler Günü, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası, 3 Mart Kozlu Grizu Faciası ve 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde özel film gösterileri programı düzenledi.
Sergi Odası'nın geleneksel "Tüketici Ayartma Ödülü" Reklamcılar Derneği'nin olurken, "Trafik Canavarı" Ödülü motorize bir pizza dağıtım şirketine verildi. Motorlu kuryelerin yol açtığı trafik kargaşasına tepki olarak toplanan imzalar ilgili kamu kuruluşlarına gönderildi. Almanya'daki Zonguldak ve çevre derneklerine, programlarında yöremiz sanatçılarına yer vermelerinin önerildiği mektup gönderildi.
Sergi Odası, konuklarının bıraktığı kitap ve DVD filmleri köy, kent ve okullardaki 26 farklı noktada gönüllü kütüphane oluşumları arasında paylaştırdı. Hapishanedeki sanatçıları kitap göndererek anımsadı.
SergiOdası, önümüzdeki çalışma döneminde de geleneksel çalışmalarını sürdürecek. 
SergiOdası, geçen bir yıllık çalışma dönemine katkıları nedeniyle; Ertuğrul Göktürk, Muammer Akdağ, Yücel Namal, Nurşen Gök, Zeki Güldü, Engin Çöl, Atalay Durmaz Demiroğlu, Zafer Yaman, Kadriye Kılıç, Özlem Yücesan, Ayla Çetinkaya, Pınar Aydınlar, Karaelmas Kitap Kulübü, Alaaddin Çakır, Neşet Tarhan, Bahattin Arı, Alaaddin Kara, Özgür Urhan, Necip Sağır, Hakan Barkan, Nazif Yılmaz, Hikmet Kuşhan, Handan Baycık, Çetin Asma, Tunahan Köroğlu, Necdet Kutoğlu, Şafak Tortu, Hüseyin Bozacıoğlu, Zafer Güneş, Kürşat Coşgun (Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilciliği), Muhammet Ali Avcı, Mehmet Türkçelik, Sevinç Yıldız Tanan, Nar Gezi Grubu, Behzat Taş, Metin Kaya, Fişek Vakfı ve Eğitim Sen'e teşekkür ediyor.