10 Ocak 2019 Perşembe

       
2018 "Tüketici Ayartma Ödülü" Reklamcılar Derneği'nin oldu
Zonguldak'ta Sergi Odası'nın "24+12" Etkinlikleri kapsamında verdiği geleneksel "Tüketici Ayartma Ödülü" Reklamcılar Derneği'nin oldu.
Ödül nedeniyle yapılan açıklama şöyle: 
"Tüketici Ayartma Ödülü"; yaratıcı sanatçı yüzlerini "marka yüzü" olarak reklamcıların kullanımına açan ve tüketicileri ikna etmek için "piyasa oyuncusu" olarak hizmet eden sanatçılara veriliyor. Ancak, 2018 ödülü bu kez bünyesinde şair, yazar, yönetmenleri de barındıran "stratejik", üstelik gizemli bir kuruma verildi.
Reklamcılar Derneği, Yeni Dünya Düzeni'nin açıklandığı, kamusal hayatın parçalanmasının zor ve ikna yoluyla hedeflendiği yıllarda, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 1984 yılında kuruldu. 1985 yılındaki İlk yöneticileri arasında Haluk Mesci, Ersin Salman, Atilla Aksoy gibi zamanla duayenleşen, "solcu" olarak bilinen isimler yer aldı.
Derneğin amaçları arasında şu sözler ilgi çekiyor: "Tüketiciye karşı daima sorumluluk duygusuyla davranmak, onları kendi yararları doğrultusunda bilgilendirmek ve ilgilerini ayakta tutmak; gerektiğinde, eğer varsa, tüketiciyi koruma kuruluşlarıyla işbirliği yapmak."
İlk kez 2011 yılında açıklanan ve Şener Şen ile Erdem Yener arasında paylaştırılan ödülü sonrasında şu sanatçılar aldı: Mehmet Ali Alabora, Tolga Çevik, Özgü Namal, BKM Mutfak Oyuncuları, Olgun Şimşek, Cem Yılmaz, Beyazıt Öztürk ve İlker Ayrık.
“24+12” Etkinlikleri; 1980 yılında uygulaması başlayan 24 Ocak Kararlarını ve arkasından gelen 12 Eylül 1980 Darbesini “sermaye-şiddet” ilişkisi açısından yorumlayan, gösteri programını bu yorum üzerinden oluşturan bir çalışma.
                       
http://24ocak.blogspot.com/