11 Ocak 2016 Pazartesi

SergiOdası

Zonguldak'tan İlker Ayrık ve Beyazıt Öztürk'e ödül gitti!
         
Zonguldak'ta 16 yıldır kültür-sanat ortamı sunan SergiOdası'nın "24+12 Etkinlikleri" kapsamında başlattığı geleneksel "Tüketici Ayartma Ödülü" sanatçı İlker Ayrık ve Beyazıt Öztürk'e verildi.
         
  
"Tüketici Ayartma Ödülü"; yaratıcı sanatçı yüzlerini "marka yüzü" olarak reklamcıların kullanımına açan ve tüketicileri ikna yolunda "piyasa oyuncusu" olarak hizmet eden sanatçılara veriliyor.
Ödül; 2011 yılında Şener Şen ve Erdem Yener arasında, 2012 yılında Mehmet Ali Alabora, Tolga Çevik ve Özgü Namal arasında paylaştırılmış, 2013 yılında BKM Mutfak Oyuncuları, 2014 yılında ise Olgun Şmşek ödüle değer bulunmuştu.
"Tüketici Ayartma Ödülü 2015"i Beyazıt Öztürk ile paylaşan İlker Ayrık Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu. Pervasız Tiyatro'yu kurdu. Yarışma programlarında sunuculuk yapan Ayrık; tiyatro, sinema, dizi ve reklam çalışmalarının içinde yer aldı. 

Eskişehir'de radyo programları ile medya ortamına giriş yapan sunucu Beyazıt Öztürk bir yandan heykel ve seramik sergileri açtı. Uzun yıllar sürdürdüğü radyo ve televizyon programları sunuculuğu yanında dizi, sinema ve reklam projelerinde görev aldı.

“24+12” Etkinlikleri; 1980 yılında uygulamaya konan, piyasa ekonomisine geçişin projesi olan 24 Ocak kararlarını ve arkasından gelen 12 Eylül Darbesi’ni “sermaye-şiddet” ilişkisi açısından yorumlayan, etkinlik programını bu yorum üzerinden oluşturan bir çalışma.