29 Kasım 2018 Perşembe

                          
12. Zonguldak Kitapları Sergisi 
1 Aralık'da kapanıyor
Zonguldaklı yazarların ve Zonguldak’ı yazan yazarların kitaplarından oluşan serginin On İkincisi 29 Ekim 2018'de Zonguldak SergiOdası'nda açıldı.
2017 ve 2018 yılında çıkan Zonguldakla ilgili yeni yayınlara, basım tarihi 1985 yılı öncesi olan kitaplara; konusu maden ortamında geçen DVD'lerle birlikte Zonguldak bağlantılı yönetmen ve sanatçılara ait filmlere ayrı birer bölüm ayrılan sergide dört yüzü aşkın kitap yer alıyor. Sergiye son eklenen bölüm ise Almanya'ya göçü konu alan kitaplardan oluşuyor. 
Etkinlik programında ayrıca Onur (Matthew Warchus), Toprağın Tuzu (Wim Wenders, J.R Salgado), Sarmaşık (Tolga Karaçelik), Elveda Berlin (Fatih Akın), Mübeccel Kıray Olmak (Belgesel) filmleri gösterisi; kent tarihi araştırmacısı, emekli maden işçisi Erol Çatma ile söyleşi, Maden Müzesi gezisi ve cezaevlerine Zonguldak Kitapları gönderilmesi yer alıyor. 
1 Aralık'da kapanacak olan geleneksel kitap sergisi, geçen yıl aramızdan ayrılan hocaların hocası öğretmen Can Polat Pamay'ın anısına düzenlendi.
Zonguldak SergiOdası'nın en çok ilgi gören etkinliklerinden olan sergi, kent tarihi üzerine çalışan araştırmacılar ve meraklılar için fırsat oluşturuyor.
Zonguldak Kitapları Sergisi yılda iki kez düzenleniyor. SergiOdası, Zonguldak ve madencilikle ilgili kitapları raflarında ayrı bölümde sunuyor. Sergi, hergün saat 10.00-18.00 arası açık.
    SergiOdası:Çarşı Merkez
Mithatpaşa mah. Zübeyde Hanım Cad.19 
Arı İşhanı Kat 1 Zonguldak
(Japon Pazarı’na 20 m. Zafer Eczanesi Üstü)