14 Temmuz 2019 Pazar

Sergi

70’li Yıllar Fotoğraf Sergisi
“70’li Yıllar- Bir Kesit” başlıklı fotoğraf sergisi Sergi Odası’nda (Zonguldak) açıldı.
Fotoğrafçı İbrahim Akyürek ve dönemin DİSK Maden İş Sendikası bünyesindeki işçi fotoğrafçıların çalışmalarından oluşan sergi 1 Ağustos 2019’a kadar açık kalacak.
Yeni eklenen fotoğraflarla dördüncü kez açılan sergi; grev, yürüyüş, 1 Mayıs'lardan; Kemal Türkler’in sendikal mücadelesi ve cenazesinden, Zonguldak gençlik ve işçi hareketinden görüntüler içeriyor.
65 fotoğraftan oluşan sergi, Kemal Türkler’in anısına adandı.
Sergi hazırlığını yürüten İbrahim Akyürek 1974 yılında İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) bünyesinde fotoğrafa başladı, İlerici Gençler Derneği (İGD) foto-film bölümü gönüllüsü oldu, 12 Eylül 1980 darbesi öncesi DİSK Maden İş Sendikası’nda fotoğrafçı olarak çalıştı. Sendika bünyesinde; işyeri ve bölge basın yayın komiteleriyle birlikte sendika çalışanlarından oluşan İşçi Fotoğrafçılar Ağı oluşumunu başlattı. 90'lı yıllarda İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Kültürel Haklar Komisyonu'nda çalıştı. Uzun yıllar İFSAK aktif üyesi olan, derneğin yöneticiliği yapan Akyürek, şimdi İFSAK onur üyesi.
Saat 10.00-18.30 arası (pazar dışında)
Yer: SergiOdası Kültür Sanat Ortamı
Mithatpaşa Mah. Zübeyde Hanım Cad. 19 Arı İşhanı Kat 1 (Zafer Eczanesi Üstü, Madenci Heykeli'ne 100 m.) Merkez-Zonguldak