15 Aralık 2018 Cumartesi

"Tüketici Ayartma Ödülü" gelecek ay belli oluyor
Zonguldak'ta Sergi Odası'nın "24+12" Etkinlikleri kapsamında verdiği geleneksel "Tüketici Ayartma Ödülü" gelecek ay açıklanacak.

Ödül; yaratıcı sanatçı yüzlerini "marka yüzü" olarak reklamcıların kullanımına açan ve tüketicileri ikna etmek için şirketler tarafından  "piyasa oyuncusu" olarak kullanılmaya rıza gösteren sanatçılara veriliyor.

İlk kez 2011 yılında açıklanan ve Şener Şen ile Erdem Yener arasında paylaştırılan ödülü sonrasında şu sanatçılar aldı: Mehmet Ali Alabora, Tolga Çevik, Özgü Namal, BKM Mutfak Oyuncuları, Olgun Şimşek, Cem Yılmaz, Beyazıt Öztürk ve İlker Ayrık.

“24+12” Etkinlikleri; 1979 yılında tezgahlanan 24 Ocak 
kararlarını ve arkasından gelen 12 Eylül 1980 askeri darbesini “sermaye-şiddet” ilişkisi açısından yorumlayan, etkinlik programını bu yorum üzerinden oluşturan bir çalışma. 

Gelecek ayki "24+12" Etkinlik programı içinde yer alan film gösterisi "Canan Karatay'a Teşekkür" başlığı altında sunulacak yedi filmden oluşacak. 


Sergi Odası'nın geleneksel etkinliği bu kez öykü ve roman yazarı, şair Rıfat Ilgaz ile özellikle Gıda Emperyalizmi kitabı ile bilinen veteriner hekim Osman Nuri Koçtürk'ün (Tarhana Osman) anısına adandı.  
  
Rıfat Ilgaz'ın 12 Eylül darbesinden bir gün sonra 13 Eylül 1980 günü Bartın Gazetesi'ne "Bu Hükümet TÜSİAD Hükümetidir" başlıklı makale gönderdiği gazete tarafından açıklanmıştı. Ancak bu makale yayınlanmadı. 12 Eylül 1980'nin darbeci paşalarının Rıfat Ilgaz gibi peşine düştüğü Koçtürk 1994, Rıfat Ilgaz ise 1993 ýılında arkalarında onlarca kitap, dayanışma bırakarak yaşama veda etti.