30 Temmuz 2018 Pazartesi

SergiOdası, çöp kamyonundan dönüştürülecek kütüphaneye kitap bağışladı 
Zonguldak SergiOdası, Ankara'da temizlik işçilerinin oluşturduğu kütüphaneye ikinci defa kitap gönderdi. Bu kez kitaplar çöp kamyonundan dönüştürülecek gezici kütüphanede yeni okurlarla buluşacak.
Ankara'nın Çankaya Belediyesi'nde görev yapan temizlik işçileri, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları toplayarak bir kütüphane kurdular. Bağışlarla birlikte 4 bin 650 kitaplık bir kütüphane oluşturan işçiler, şimdi de gezici kütüphaneyle okurlara ulaşmaya hazırlanıyor.
Çankaya Belediyesi'nin verdiği bilgiye göre; işçiler, restore edilmiş bir çöp kamyonunu gezici kütüphane haline getirerek, dünya klasikleri, Türk edebiyatı, siyaset, kişisel gelişim gibi 17 farklı kategoride bin 500 kitapla yollara çıkacak. Özellikle köylere ve ilçe kütüphanelerine ulaşmayı hedefleyen işçiler, kendilerine yapılacak bağışlarla birlikte, kitapları okumak isteyen herkese iletecek.
SergiOdası, konuklarının bıraktığı kitapları kitap kampanyalarında değerlendiriyor. Bugüne kadar 30'u aşkın noktaya kitap gönderildi.