1 Şubat 2017 Çarşamba

             

GENÇDES gençleri destekliyor ama nasıl?

 Metin Celal  Cumhuriyet
Başbakan Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 27 Ocak’ta Çankaya Köşkü’nde “GENÇDES 2017 Projesi”nin tanıtımını yaptılar.
GENÇDES, gençlerimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan, sanatın çeşitli dallarında üretecekleri eser ve projeler ile gençlereve çocuklara yönelik üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programıdır” diye tanıtılıyor. 
    
Aynı durumun GENÇDES için de geçerli olduğunu görüyoruz. 2016’da 91 projeye 8.3 milyon lira destek verilmiş ama ne 91 projenin adlarını, içeriklerini, kimler tarafından yürütüldüklerini, tabii hangi projeye ne kadar destek verildiğini öğrenebiliyoruz ne de bu destekleri bakanlık adına kimlerin verdiğine dair bilgi var. Bu durum o kadar “sır”ki Başbakan Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı tanıtım toplantısında bile açıklanmamış. Projeye başvuracak kurumlar ya da gençler nasıl bir proje yaparsam destek alırım sorusuna cevap bulamayacak. Sadece şu bilgi var: GENÇDES başvuruları 30 Ocak 2017’da alınmaya başlamış. 06 Mart 2017’ye kadar internet sitesinden başvuru alınacakmış.
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/668695/GENCDES_gencleri_destekliyor_ama_nasil_.html