18 Nisan 2016 Pazartesi

1999-2016

SergiOdası 17 Yaşında!
              
16 yıldır Zonguldak’ta kültür sanat ortamı sunan SergiOdası 1 Mayıs 2016’da 17 Yaşına ulaşacak.
SergiOdası son bir yılda Sergi, Film Gösterisi, Gezi ve Atölyelerden oluşan toplam 38 etkinlik konuk etti. Çırgan Köyü Sanat Atölyesi, Hayatımız Trafik, Soğuksu Sahaf Günleri, Hediyeleriniz Yerel Sanatçılarınız Yerel Olsun, Zonguldak Kitapları Sergisi başlıkları altında toplanan gelenekselleşen çalışmalarla birlikte “Hesap Defteri” ismi altında beş ayrı konuda geçici kitaplıklar oluşturdu.
Aralarında Çiğdemim Derneği, Çaycuma Dağüstü Köyü, Silvan ve Ovacık Belediyeleri, Nazilli durak kütüphanesi, Söke mahalle kütüphanesi, Kerem Kamil Koç, Erdal Eren Gedik, Bahadır Grammeşin adına oluşturulan kütüphaneler ve toplu saldırı ile yakılan Gül Kitapevi’nin bulunduğu kişi ya da kurumlara Zonguldaklı yazarların kitaplarını göndererek destek oldu.

Bu arada, SergiOdası’nın gelenekselleşen ödülleri de sahiplerini buldu. 2015 Karaelmas İbni Sina Kent Ödülü karikatürist, yazar Mete Arif Tokmak’a, 2015 Tüketici Ayartma Ödülü sanatçı İlker Ayrık ve Beyazıt Öztürk’e, 2015 Trafik Canavarı Ödülü Birgün Gazetesi Oto Safari sayfası hazırlayıcısı Ersoy Yaşar’a verildi.


SergiOdası ayrıca geçen bir yıllık çalışma dönemindeki katkıları nedeniyle Muhammet Ali Avcı, Pınar Turhan, Mustafa Akyel, Kadri Sönmez, Hüseyin Bozacıoğlu, Zafer Güneş, Metin Kaya ve Güliz Akın’a teşekkür etti.

  Yeni yaş döneminde neler var? 


SergiOdası, Ekim ayında Cumhuriyet'in 93. yılını film gösterileri ve oluşturulacak Aziz Nesin-Rıfat Ilgaz ortak kitaplığı ile kutlayacak. "Hayatımız Trafik 2016" etkinlikleri bu kez, trafik kazası sonucu yaşama veda eden heykeltraş Tankut Öktem ve gazeteci Cüneyt Koryürek anısına gerçekleşecek. Sinema yazarı Onat Kutlar ve arkeolog rehber Yasemin Cebenoyan anısına film gösterileri yapılacak. Ayrıca, Ekim ayında 3. Soğuksu Sahaf Günleri, Kasım ayında 8. Zonguldak Kitapları Sergisi başlayacak.