23 Nisan 2016 Cumartesi

Eğitim Sen

     
23 Nisan'ı tüm renkleriyle, coşkuyla kutladık!
Yıllardır dünyanın tek çocuk bayramını kutlamakla övürken bu yıl merkezi kutlamalar 23 Nisan’a 10 gün varken “Şehitler gelirken bayram kutlanmaz,” gerekçesiyle iptal edilince çocuklarımızın heveslerinin kursaklarında kaldığı, büyüklerin beceremediği birlik, beraberlik ruhunun çocuklardan da esirgendiği bir gün olarak tarihe geçti. Oysa 23 Nisan basit bir eğlence tertibi değildi ki! Her yanı düşmanla kuşatılmış memleketin topyekûn emperyalizme, işgale, sömürüye, yerli işbirlikçiye karşı savaşmasının miladı, tek yürek olmanın günüdür.

23 Nisan'ı gerçek anlamda kutlamanın çocuklarımızın yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmekten geçtiğini yine haykırıyoruz! 
EĞİTİM SEN’li öğretmenler olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz “23 NİSAN RESİM VE BALON ŞENLİĞİ”ni bayram günü saat 13.00’te İsmet İnönü Parkı’nda gerçekleştirdik. Her yaştan çocuğumuzun kaygısızca yeteneklerini sergilediği, resimler yapıp balonlar uçurduğu, adına yakışır bir bayram günü yaşadık ve bir kez daha gördük ki çocuklarımız, bayramlarına sahip çıkma konusunda biz büyüklerden katbekat öndeler.
 O resimler sergilenecek!  
Çocuklarımızın hayal dünyalarını, umutlarını, gelecek özlemlerini, ortaya koydukları resimlerle büyüklere verdikleri mesajları 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında SergiOdası'nda sergiliyoruz. 
      
SergiOdası: Japon Pazarı'na 20 m., Öncü Döner üstü. Zonguldak